TEKNOLOJİ

Dijital Sıfır Atık İş Birliği Protokolü imzalandı

Dijital Sıfır Atık İş Birliği Protokolü Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü ile KAEÜ arasında imzalandı. Protokol Kırşehir Valisi H. Mete Buhara'nın makamında imzalandı.

Resmi Gazete’de 2 Nisan 2024’te yayımlanan “Sıfır Atık” konulu Cumhurbaşkanlığı genelgesi doğrultusunda 2024 yılı mart ayında Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Dijital Sıfır Atık Uygulama Laboratuvarı ile hurdaya ayrılan dijital atık malzemelerin yeni malzeme ve ürünlere dönüştürülmesi, tamir edilmesi ve dijital entegre ve kombinasyon ürünler olarak yeniden ekonomik döngüye kazandırılması, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması ile kısa zamanda önemli bir tasarruf sağlanmıştır.

Elektronik atıkların atılmayarak tekrar değerlendirilmesi ile doğal kaynakların ve çevrenin korunmasına katkı verildiği gibi, elektronik malzemelerdeki değerli madenlerin ve malzemelerin geri kazanılması ile tasarruf ve geri dönüşüm anlayışı desteklenmektedir.

Bu kapsam Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi arasında Dijital Sıfır Atık İş Birliği Protokolü Kırşehir Valisi H. Mete Buhara huzurunda, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ve İl Emniyet Müdürü Erdoğan Kartal’ın katılımı ile imzalandı.

Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi arasında imzalanan proje kapsamında; üniversite bünyesinde de Dijital Sıfır Atık Uygulama Laboratuvarı oluşturularak olup paydaşlar uygulama pratiği tecrübesini ve teorik birikimini karşılıklı olarak birbirleriyle paylaşacaklardır.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi ve İl Emniyet Müdürlüğünün birlikte yürüteceği projede yer alacak akademik personel ve Emniyet Müdürlüğünün bu alandaki deneyimli görevlileri tarafından bilgi, birikim ve tecrübeler geleceğin mühendisleri olacak olan üniversitenin ilgili bölüm öğrencilerine aktarılacaktır. Ayrıca Emniyet Müdürlüğünün bu alandaki çalışmalarının akademik açıdan desteklenmesi sağlanacaktır. (HABER MERKEZİ)