YEREL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı konuşması Boztepe’de ilgiyle dinlendi

Boztepe’deki anma programında, şiir, mektup ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, eserlerini paylaşarak duygu dolu anlar yaşattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması ve ilahiler ise geceye damgasını vurdu.

Kırşehir Boztepe’de düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı, duygu dolu anlar ve coşkulu etkinliklerle gerçekleştirildi. Program, Bağbaşı Mahallesi Camii'nde şehitlerimiz için okunan Mevlid-i Şerif ve dualarla başladı. Ardından Şehit Yasin Gevrek’in kabri ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar edildi.

Boztepe meydanında devam eden etkinliklerde, Kur'an tilaveti ve hatim duasının ardından 15 Temmuz Resim Sergisi açılışı yapıldı. Sergi, hem duygulandırdı hem de gururlandırdı. Resmi araçların konvoyu eşliğinde, İlçe Meydanı'ndan Hükümet Konağı önüne gerçekleştirilen Milli Birlik Yürüyüşü büyük bir katılımla yapıldı.

Şehit Polis Hayrettin Yılmaz Parkı’nda gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Boztepe Kaymakamı Hamza Erdem ve Belediye Başkanı Musa Ceylan günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı. Konuşmalar, 15 Temmuz ruhunu yeniden yaşattı.

Etkinlikler, şiirlerin okunması, mektup ve kompozisyonların paylaşılması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı konuşmasının dinlenmesi, slayt gösterisi ve ilahilerin okunması ile devam etti. Boztepe’de düzenlenen şiir, mektup, kompozisyon ve resim yarışmalarında birinci olan öğrencilere hediyeler verildi.

Günün sonunda, Demokrasi ve Milli Birlik Nöbeti tutuldu ve saat 00.13’te ilçedeki tüm camilerde okunan salalarla etkinlikler sona erdi.