GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Veliaht Prensi Akishino’yu Ağırladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümü vesilesiyle Japonya Veliaht Prensi Akishino Fumihito’yu kabul etti.

Görüşme, Ankara’da gerçekleşirken iki ülke arasındaki tarihi dostluk bağları ve geleceğe yönelik iş birliği fırsatları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Japonya arasında köklü dostluk ilişkilerinin bulunduğunu belirterek, “Diplomatik ilişkilerimizin 100. yıl dönümünde gerçekleşen bu anlamlı ziyaret, iki ülke halkları arasındaki güçlü bağların bir göstergesidir. Deprem felaketi ve iklim değişikliği gibi küresel sorunlarda yakın iş birliğimiz, her iki ülkeye de önemli katkılar sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

İKİ ÜLKENİN GELECEĞE YÖNELİK GÜÇLÜ ADIMLARI

Erdoğan, Türkiye ve Japonya’nın geçmişten gelen dayanışmayı geleceğe taşıyacağını vurgulayarak, ortak projeler ve karşılıklı iş birliğinin artırılmasının önemine değindi. Görüşmede, iklim değişikliğiyle mücadelede ve doğal afetlerle başa çıkma konularında iki ülkenin mevcut ortak çalışmalarının genişletilmesi konuları masaya yatırıldı.

ETKİNLİKTE KIRŞEHİR TEMSİLİ

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen etkinlikte, Japonya Veliaht Prensi’nin ziyareti onuruna çeşitli kültürel programlar da gerçekleştirildi. Etkinliğe AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan da katılarak, Japon heyetiyle bir araya geldi. Milletvekili Erkan, Türkiye’nin farklı bölgelerinde Japonya ile iş birliğini geliştirme fırsatlarının değerlendirildiği bu etkinliğin, Anadolu’nun değerlerini uluslararası alanda tanıtmak adına büyük bir önem taşıdığını ifade etti.

100 YILLIK DOSTLUK ANISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Veliaht Prens Akishino, iki ülke arasındaki 100 yıllık dostluğun anısına hazırlanan özel bir plaketin takdim edilmesinin ardından, kültürel programlara katılarak ziyaretin anlam ve önemini vurguladılar. Ziyaret, Türkiye ile Japonya arasındaki dostluğun pekişmesi ve ortak geleceğe yönelik adımların atılması için önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirildi.