Nefes kesen maçta Hollanda'yı dize getirdik! Nefes kesen maçta Hollanda'yı dize getirdik!

Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) hız kesmeden devam ederken, Kırşehirli futbolseverlerin gözü Berlin'deki büyük finalde. Turnuvada oynanan 50 maçta atılan 114 gol, futbol coşkusunu doruğa çıkardı.

Kırşehir’de herkes EURO 2024’ü konuşuyor. Kafelerde, meydanlarda ve evlerde maçlar büyük bir heyecanla izleniyor. Özellikle en fazla gol atılan dakikalar olan 16. ve 30. dakikalar, futbol tutkunlarının kalp atışlarını hızlandırıyor. Bu dakikalarda toplamda 23 gol atılarak turnuvanın en unutulmaz anları yaşandı. İspanya, turnuvada 13 golle en çok gol atan takım olarak dikkat çekiyor ve Kırşehirli futbolseverlerin de favorisi. Almanya ise çeyrek finale kadar 11 golle dikkat çekerken, Hollanda 10 golle yarı finale kadar yükseldi. Türkiye, attığı 8 golle taraftarlarına gurur yaşattı. İngiltere ise 7 golle finale yükseldi.

Berlin'deki final öncesi gol krallığında Dani Olmo ve Harry Kane 3’er golle başı çekiyor. Kırşehirli futbolseverler, final maçında bu iki yıldız oyuncunun performansını merakla bekliyor. İspanya, oynadığı 6 maçı da kazanarak finale yükselirken, özellikle çeyrek finalde Almanya’yı uzatmalarda yenmeleri büyük ses getirdi. İngiltere ise grup aşamasında zorlanmasına rağmen, son 16 turunda Slovakya’yı ve çeyrek finalde İsviçre’yi eleyerek finale ulaştı. Asist krallığında ise İspanya’nın genç yeteneği Lamine Yamal, 3 asistle zirvede yer alıyor. Arda Güler’in de aralarında bulunduğu 13 oyuncu, 2’şer asistle Yamal’ı takip ediyor.

Gürcistan’ın genç kalecisi Mamardashvili, turnuvada yaptığı 29 kurtarışla en fazla kurtarış yapan kaleci unvanını elinde tutuyor. Türkiye’den Mert Günok 15, İngiltere’den Pickford 14 ve İspanya’dan Unai Simon 12 kurtarışla dikkat çekiyor. Kırşehirli futbolseverler, bu heyecan dolu turnuvayı takip etmekten ve büyük finalde favori takımlarını desteklemekten vazgeçmiyor. Berlin'deki final maçı, Kırşehir’in dört bir yanında sabırsızlıkla bekleniyor! (HABER MERKEZİ)

Editör: BETÜL AKEREN