Milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, Paris'te devam eden 2024 Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 50 kilo yarı final maçında Filipinler'den Aira Villagas'ı mağlup ederek finale yükseldi. Çakıroğlu’nun bu başarısı, Kırşehir’de büyük sevinç oluşturdu.

İlk iki raundu 5-0 kazanarak rakibine karşı üstünlüğünü erken hissettiren Çakıroğlu, son raundu da aynı skorla tamamladı. Böylece toplam skorda 5-0'lık net bir galibiyet elde eden milli boksör, adını finale yazdırdı. Kırşehirli vatandaşlar, büyük bir coşkuyla Çakıroğlu’nu tebrik etti.

Buse Naz Çakıroğlu, 9 Ağustos Cuma günü Türkiye saati ile 22.47'de Çinli rakibi Yu Wu ile Roland-Garros'ta altın madalya mücadelesine çıkacak. Tüm Türkiye’nin gözü bu tarihi maçta olacak.

Kırşehirli gençler kampa uğurlandı Kırşehirli gençler kampa uğurlandı

Kırşehir’deki vatandaşlar, Buse Naz’ın başarısını gururla karşıladı. Yerel kahvehanelerde ve evlerde kurulan dev ekranlarda yarı finali izleyen Kırşehirliler, finale yükselen milli boksörümüz için sevinç gösterileri düzenledi.

9 Ağustos Cuma günü gerçekleşecek olan final maçı, tüm Türkiye’de büyük bir heyecanla bekleniyor. Buse Naz Çakıroğlu’nun altın madalya için vereceği mücadele, milli gururumuzu bir kez daha artıracak. Tüm gözler ve dualar, genç boksörümüzün üzerinde olacak.

Kırşehir halkı, Buse Naz Çakıroğlu’nun bu tarihi başarısını büyük bir coşkuyla kutluyor. Vatandaşlar, milli boksörümüze olan desteklerini sosyal medya üzerinden göstermeye devam ediyor.

Buse Naz Çakıroğlu’na finalde başarılar diliyoruz! Tüm Türkiye seninle!

Editör: TUĞBA GÜL