Kırşehirli üreticiler nefes alacak! Kırşehirli üreticiler nefes alacak!

Kırşehirli borsa takipçileri ve yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,31'lik bir düşüşle 10.658,11 puandan başladı. Kırşehir ekonomisini ve yatırımcılarını yakından ilgilendiren bu gelişme, hem yerel hem de küresel piyasalardaki dalgalanmaların bir yansıması olarak öne çıkıyor. Bankacılık ve holding endekslerindeki gerilemeler dikkat çekerken, inşaat sektörü yüzleri güldürdü, turizm sektörü ise en çok kaybettiren oldu.

Borsa İstanbul'da dalgalı günler devam ediyor. BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,31'lik bir düşüşle 10.658,11 puandan merhaba dedi. Bu açılış, önceki kapanışa göre 33,57 puanlık bir kaybı işaret ediyor. Bankacılık endeksi yüzde 0,25, holding endeksi ise yüzde 0,27 geriledi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,35 ile inşaat olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 0,99 ile turizm sektörü oldu. Dün de düşüş eğiliminde hareket eden Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,39'luk bir azalışla 10.691,68 puandan kapatmıştı.

Küresel piyasalarda ise gözler ABD Merkez Bankası (Fed) ve Japonya Merkez Bankası (BoJ) üzerindeydi. BoJ, politika faizini sürpriz bir şekilde yüzde 0,25'e çıkardı. Fed'in bu akşam alacağı para politikası kararları öncesinde küresel pay piyasaları karışık bir seyir izliyor. Analistler, Fed'in politika faizini yüzde 5,25-5,50 seviyesinde sabit tutacağını öngörüyor. Ancak Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalar, gelecek dönem para politikasına yönelik önemli ipuçları taşıyacak.

Para piyasalarındaki fiyatlamalar, Fed'in yılın geri kalanında üç kez faiz indirimi yapabileceğine işaret ediyor. Bu sinyallerin yanı sıra, cuma günü açıklanacak istihdam raporundaki veriler de faiz indirimi konusundaki belirsizlikleri azaltabilir.

Analistler, bugün vade sonu işlemleri nedeniyle piyasada yüksek oynaklık bekliyor. Pozisyon taşıma ve kapatma işlemleri, piyasada hareketliliği artırabilir. Bugün ayrıca yurt içinde dış ticaret dengesi, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde enflasyon ve ABD'de ADP özel sektör istihdamı ile Fed'in faiz kararı gibi önemli veriler takip edilecek.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.600 ve 10.500 puan destek seviyeleri olarak öne çıkarken, 10.800 puan ise direnç seviyesi olarak izleniyor. Borsa İstanbul'da oynaklığın devam etmesi beklenirken, yatırımcıların dikkatli olması önem taşıyor.

Editör: BETÜL AKEREN