AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Kurban Bayramı dolayısıyla Kırşehirli hemşehrilerine ve tüm İslam âlemine yönelik bir mesaj yayımladı. Erkan, mesajında birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaparak, bayramın manevi atmosferinin önemine dikkat çekti.

Necmettin Erkan, yayımladığı mesajda şunları kaydetti: "Değerli Kardeşlerim, Başta şirin Kırşehirli hemşehrilerimiz olmak üzere aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımda tebrik ediyorum.

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan vatandaşlarımızın ibadetlerinin kabul olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

Hazreti İbrahim ve Hazreti İsmail’in teslimiyetiyle Yüce Allah’a kulluklarını gösteren bütün müminlerin kurbanlarının da kabul olması için Rabbime dua ediyorum.

Bayramlar birlik ve beraberlik coşkusunun en yoğun yaşandığı hayırlı zamanlardır. İstiklal Marşımızın yazarı büyük şair Mehmet Akif Ersoy bayram sevincini şu dizelerle dile getiriyor.

“Âfâk bütün hande, cihan başka cihandır;

Bayram ne kadar hoş, ne şetâretli zamandır”

Bizlerin bu şetaretli, bereketli, hayırlı ve huzurlu Kurban Bayramı’nı en doğru idrak etmemizi sağlayan yüce Rabbime hamd-ü senalar olsun….

Sevgili Kardeşlerim,

Bayramları en dolu dolu yaşayan ve bayramlarda en mutlu olan belki de gözümüzün nuru yavrularımızdır. Bayramlar en çok çocuklarımız ile beraber güzel yaşanır. 

“Bayramda güler çehre-i mâ'sûm-i sabâvet,

Ümmîd çocuk sûret-i sâfındaıyandır.”

Bayramlarda evlatlarımızın masum çehrelerinde gördüğümüz sevinç ve mutluluk bizlerin içini ümit ve esenlikle doldurmaktadır. Yüzlerinde baktıkça bizlere ümit ve esenlik veren çocuklarımız için daha iyi bir gelecek hazırlamak bizlerin boynunun borcudur. Bu vesile ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde “Türkiye Yüzyılı Vizyonu” ile çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz ve edeceğiz.

Milletçe, cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve özgürlüğümüzü kurmak, yüceltmek ve korumak için nice yollar kat etik nice badireler atlattık. 5000 yıllık devlet geleneğinin ve 1500 yıllık medeniyetimizin bize bıraktığı mirası ve sahip olduğumuz şanlı tarihimizden çıkardığımız dersler sayesinde Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında engel olmak isteyecek dâhili ve harici bedhahlara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz ve aman vermeyeceğiz.

Kırşehir Valisi değişti! Kırşehir Valisi değişti!

Aziz Kardeşlerim şunu da unutmamalıyız ki Kurban Bayramı bizler için her ne kadar mutluluk ve huzur verici zamanlar olsa da, İslam topraklarının genelinde Bayram maalesef acı ve keder hadiselerle sekteye uğramaktadır. Gazze’de, Kudüs’de, Han Yunus’ta ve Refah’ta katil İsrail’in bombaları ve kurşunları altında şahadet şerbetini yudumlayan çocuk, yaşlı, kadın erkek bütün bir halk maalesef bayram sevincini yaşayamıyor.

Sözlerime son verirken, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Yüzyılın Felaketi’nde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza da bir kere daha baş sağlığı diliyorum. Bu zor ve acı günlerde kurbanlarımızı keserken gerek depremzede vatandaşlarımızı gerekse de Filistinli kardeşlerimizi de dualarımızdan eksik etmeyelim.

Kurban Bayramınızı bir kere daha kutluyor, Allah’tan bizleri sağlıkla daha nice Kurban Bayramlarına ulaştırmasını diliyorum.

Kalın sağlıcakla…"

Editör: BETÜL AKEREN