GÜNDEM

"Bir An Önce Neticelendirin"

Kırşehir’de son dönemde artan sokak köpeği saldırıları, vatandaşlar arasında tedirginlik oluşturmaya devam ediyor.

Kırşehir’de son dönemde artan sokak köpeği saldırıları, vatandaşlar arasında tedirginlik oluşturmaya devam ediyor. Yolda yürüyen vatandaşlara ve parkta oynayan çocuklara saldıran sokak köpekleri, ciddi bir risk oluşturuyor. Kırşehir’de olduğu gibi ülke genelinde de bu sorun gündemde ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokak köpekleriyle ilgili çözüm için talimat verdi.

AK Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, son dönemin en çok tartışılan konularından biri olan sokak köpekleri ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konunun bir an önce çözüme kavuşturulması için "Bu işi bir an önce neticelendirin. Çalışma metnini de bir an önce bitirip, bana sunun" talimatını verdi. Toplantıda, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanları ile ilgili güncel verileri paylaştı ve AK Parti Meclis Grup Başkanı Abdullah Güler, yapılan çalışmaların geldiği son noktayı anlattı.

Toplantıda ayrıca, yerel yönetimlerin sokak hayvanları konusundaki rolü ve barınakların nitelik ve kalitesinin artırılması da gündeme geldi. Başıboş köpeklerin sadece barınaklara alınmasının yeterli olmayacağı, barınaklardaki imkan ve şartların da iyileştirilmesinin önemli olduğu vurgulandı.

Sokak köpekleriyle ilgili yapılacak düzenlemenin Temmuz ayında Meclis'e sunulması bekleniyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaptığı açıklamada, toplumsal risk taşıyan, kuduz riski taşıyan, hastalıklı ve sahiplendirilme imkanı olmayan hayvanlara ötanazi uygulanacağını belirtti. Güler, bu uygulamanın "öldürülme" veya "uyutulma" değil, "ötanazi" olarak yasada yer alacağını ifade etti.

Ötanazi kararının kim tarafından verileceği sorusuna yanıt veren Güler, kuduz olan, bulaşıcı hastalık taşıyan, saldırganlığı artmış ve rehabilite edilemeyecek boyuttaki köpeklerin uyutulmasına veteriner hekimler ve kamu yöneticilerinin karar vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği bu talimat, Kırşehirli vatandaşlar arasında bir nebze olsun rahatlama sağladı. Konuya ilişkin çalışmanın bir an önce neticelenmesini bekleyen Kırşehirliler, hem kendileri hem de çocukları için sürekli endişelenmekten bıktıklarını ifade etti.

Bu önemli adımlar sayesinde, Kırşehir ve ülke genelinde sokak köpekleri sorununun çözülmesi ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması hedefleniyor.