GÜNDEM

Başkan Yavuz'dan Gazze için meydanlara çağrı

Eğitim Bir Sen Kırşehir Şubesi Başkanı Fatih Mehmet Yavuz, tüm Kırşehirli vatandaşları Gazze'nin sesi olmaya davet ediyor.

Eğitim Bir Sen Kırşehir Şubesi Başkanı Fatih Mehmet Yavuz, tüm Kırşehirli vatandaşları Gazze'nin sesi olmaya davet ediyor. İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Haniye'nin çağrısı üzerine 3 Ağustos, Gazze halkı ve Filistinli esirlere destek için ulusal ve uluslararası bir gün olarak ilan edildi. Bu kapsamda, Türkiye genelinde 81 ilde gösteriler düzenlenmesi planlanıyor.

Başkan Fatih Mehmet Yavuz, yaptığı açıklamada tüm Kırşehir halkını meydanlara çağırarak şu ifadelerde bulundu:

"Katili konuşturup mazlumları susturan ABD ikiyüzlülüğünü,

ABD Kongresi'nde soykırımı alkışlama rezaletini,

Ülkemizi ve Cumhurbaşkanımızı tehdit etme cüret ve hadsizliğini,

Dünya devletlerinin soykırıma sessizliğini protesto etmek,

Gazze'nin sesi olmak için 3 Ağustos Cumartesi günü 81 ilde meydanlardayız!"

Siyonist İsrail'in ABD eli ve emperyalist devletlerin desteğiyle çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 40 bin insanı katlederek Gazze'de uyguladığı yüzyılın soykırımına dur demek için meydanlarda olacaklarını belirten Başkan Yavuz, Cumhurbaşkanı'nın İsrail'e karşı haklı ve gerekli söylemlerinin arkasında durduklarını, İsrail Dışişleri Bakanı'nın tehditlerine karşı da kararlı bir duruş sergilediklerini vurguladı.

Başkan Yavuz, insani ve vicdani bir sorumlulukla meydanlara çıkacaklarını ve "Soykırıma Hayır" diyeceklerini belirterek, tüm Kırşehir halkını bu etkinliğe katılmaya davet etti.