Memur Sen Kırşehir Şubesi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Fatih Mehmet Yavuz, ayniyat saymanlarının haklarıyla ilgili önemli bir duyuru yayınladı. Başkan Yavuz, yaptığı açıklamada ayniyat saymanlarının "sayman" kadrosunun yararlanmış olduğu özel hizmet tazminatından ve 7. Dönem Toplu Sözleşme kazanımı olan 20 puan ilave ÖHT ödemesinden yararlandırılması taleplerinin karşılık bulduğunu belirtti.

Yavuz’un açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Ayniyat saymanları ile ilgili talep ve takibimiz karşılık buldu

2024 Yılı SOGEP-Anadoludakiler ön başvuru süreci başladı 2024 Yılı SOGEP-Anadoludakiler ön başvuru süreci başladı
  •  Ayniyat Saymanlarının “Sayman” kadrosunun yararlanmış olduğu Özel Hizmet Tazminatından ve 7. Dönem Toplu Sözleşme kazanımımız olan 20 puan ilave ÖHT ödemesinden yararlandırılması için Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’na iletmiş olduğumuz talebimize yönelik düzenleme yapıldı.
  •  Geçmiş dönemlerde verilen görüşler çerçevesinde; “ayniyat saymanı” kadrosunun Özel Hizmet Tazminatı’nın, “sayman” kadrosuyla aynı şekilde düzenlenmesi ve ödemelerde bu kadronun esas alınarak gerçekleştirilmesine ilişkin görüş bulunuyordu. Kamu kurum ve kuruluşları arasında oluşan uygulama farklılığının giderilmesi ve 7. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarımızın eksiksiz uygulanması noktasında yapmış olduğumuz girişimler karşılık buldu ve düzenleme gerçekleştirildi.
  •  Diğer taraftan, sayman kadrosunun yararlanmış olduğu 3600 Ek Gösterge hakkından “ayniyat saymanları”nın da yararlanması noktasında verilen mahkeme kararları dikkate alınarak haksızlık giderilmeli, 1. Dereceye 3600 Ek Gösterge vaadi bir an önce hayata geçirilerek beklentiler karşılanmalıdır.”

Başkan Yavuz, yapılan düzenlemelerin ayniyat saymanları için önemli bir hak kazancı olduğunu vurgularken, eksik kalan düzenlemelerin de bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Editör: TUĞBA GÜL