Gönül Adamı Neşet Ertaş’ın 12. Yıl Anma Programı büyük ilgi gördü Gönül Adamı Neşet Ertaş’ın 12. Yıl Anma Programı büyük ilgi gördü

Türkiye-Avusturya maçında galip gelen A Milli Futbol Takımı oyuncusu Merih Demiral’ın bozkurt işareti yapması sonucunda UEFA tarafından milli futbolcumuza soruşturma açıldı. Yurt dışında olduğu gibi yurt içinde de çok sayıda kişinin siyasi kimlik olarak eleştirdiği “Bozkurt” işaretine, bazı vatandaşlar “Bozkurt, Türk’ün işaretidir. Helal olsun.” şeklinde yanıt verdi.

2019 yılında Avusturya tarafından yasaklanan Bozkurt ve benzeri işaretlerin, 2024 Avrupa Şampiyonasında yeniden yapılması Türk taraftarları oldukça heyecanlandırdı. Konuyla ilgili Türk Eğitim Sen Kırşehir Şube Başkanı Hüdai Pakel de bir değerlendirmede bulundu. Başkan Pakel, “Bozkurt, bir siyasi simge değil, tarih boyunca Türklüğün sembolü olmuştur. O dar kafalı, ceza vereceğiz diyenlere duyurulur. O halde Cumartesi yapılacak Hollanda maçında, tüm seyirciler Bozkurt yapacaktır!” ifadelerini kullandı.

Gözler bugün oynanacak Hollanda-Türkiye maçında olacak. Türk taraftarlar, Berlin’de oynanacak çeyrek final maçında Bozkurt işareti yapma kararı aldı. Bu karar, Türk taraftarlar arasında büyük bir heyecan yarattı. Berlin’deki maçta yaşanacak gelişmeler merakla bekleniyor.

Editör: TUĞBA GÜL