GÜNDEM

Başkan Pakel: "Özgür basının eğitimdeki etkisi"

Türk Eğitim-Sen Kırşehir Şube Başkanı Hüdai Pakel, ulusal ve yerel basının eğitimdeki başarıların duyurulmasında ve toplumun bilinçlenmesindeki önemine dikkat çekti, tarafsız ve objektif haberciliğe olan güvenini belirtti.

Türk Eğitim-Sen Kırşehir Şube Başkanı Hüdai Pakel, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, basının demokratik yaşamın ve çağdaş toplumların vazgeçilmez bir unsuru olduğunu vurguladı. Pakel, ulusal ve yerel basının özgürlüklerin ilerlemesinde ve kamuoyunun bilgilendirilmesinde büyük bir güce sahip olduğunu belirtti.

Hüdai Pakel, “Günümüzün değerli basını, çağdaş ve günlük yaşamın, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Basın, haber alma ve kamuoyunu bilgilendirme özgürlüğünün en etkili aracıdır,” dedi. Basının tarafsız ve objektif bir şekilde görevlerini yerine getirdiğine olan güvenini dile getiren Pakel, bu gücün eğitimden ekonomiye, turizmden sosyal hayata kadar birçok alanda önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Kırşehir’in her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında basının büyük bir rol oynadığını belirten Pakel, “İlimizin ekonomisine, eğitimine ve turizmine olumlu yönde yansıyan başarılarda basın mensuplarının duyarlılığı ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkısı bulunmaktadır,” dedi.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla tüm basın mensuplarını kutlayan Pakel, “Böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, yerelden ulusala tüm basın çalışanlarının Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, tarafsız, güvenli ve başarılı çalışmalar dilerim,” diyerek sözlerini tamamladı.