Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Bülent Ozan, ihalelerde usulsüzlük iddialarına yanıt verdi.

Başkan Ozan konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada,

“2 Temmuz tarihinde bazı sosyal medya hesapları üzerinden ileri sürülen iddialara, açıklama haiz olmuştur.

Türkiye’deki tüm kurumlarda olduğu gibi Kırşehir İl Özel İdaresinde de ihale uygulama süreçleri yıllardır uygulana gelen standarttır. Kırşehir İl Özel İdaresi tarafından da bu kapsamda kurumun yetki ve sorumluluğunda olan işlerin yanı sıra bazı kamu binalarının bakım onarım güçlendirme gibi işlemler yapılmaktadır.

2024 yılı Haziran ayında yapılan 4 ihaledeki tüm işlemlerde herhangi bir usule aykırı davranış söz konusu değildir. Bu ihaleler “Açık İhale Usulü” ile ilana çıkmıştır. İnternet üzerinden ilan edilen ihaleler için her firma istediği kadar ilden istediği kadar işe teklif verebilmektedir. Firmaların Ankara ya da başka bir il menşeli olmasının altından bahane aramak, doğru değildir.

Öte yandan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı 2024 yılı inşaat ve tesisat birim fiyatlarını açıklamaktadır. Bu tür ihalelere girenlerde bu rakamlardan istifade ederek, teklif hazırlayabilmektedir. Kurumdan birilerinin ihale hakkında bilgi sızdırdığı iddiası yerine, size yalan yanlış bilgi verenleri sorgulamanız daha doğru olacaktır.

Evrak takipçisi olan firma var ise o firmayla beraber, önce söz konusu kuruma, daha sonrasında Kamu İhale Kurumu’na itiraz hakkı açıktır. İhaleler ile ne kadar alakadar olunduğu, tarih ve saat belirterek, kararın çıkartılacağı zamanın bile dile getirilmesi hassasiyet değildir. Bu ihalelerin kimsenin siyasi emellerine alet edilmesine ve malzeme yapılmasına müsaade etmeyiz.

Yapılan iş ve işleyişte, usulde bir ihlal olduğu düşünülüyorsa, bunu hukuki yollarla çözmek, konuyu adli mercilere taşıyarak şikâyetçi olunması beklenir. Sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak, devletin kurumlarını ve görevlilerini zan altında bırakmak hiç bir şekilde kabul edilemez. Ellerinde belge, bilgi, doküman olduğu iddia edenler, kurum içi ve dışından yanlış eksik bilgiler ile kamuoyunu yanlış yönlendirmek yerine, en kısa sürede şikâyetçi olmalıdırlar.

Ancak, dikkat edilmesi gereken farklı bir durum bulunmaktadır.

Son 7-8 yıldır aynı firmalar, benzer alanda Kırşehir’den ihale alırken ve benzeri şekilde teklifler verirken, sosyal medyadan açıklama yapan iddia sahiplerinin sesi çıkmadı. Yine aynı firmalar son dönemde ihale alamadığında, bir anda yeni süreci sorgulama gereği hissedildi. İddia sahiplerinin, ihale alamayan firma sahipleri ile ilişkilerini veya görüşmelerini açıklamaları elzem olmuştur.

Bilinmelidir ki, denetim ve kontroller kurumumuzda, iç işleyiş kapsamında sürekli yapılmakta, böylesi ve benzer olaylara kesinlikle fırsat verilmemektedir.

Kırşehir’den Siirt’e: Gamze Gül’e yeni görevinde başarılar! Kırşehir’den Siirt’e: Gamze Gül’e yeni görevinde başarılar!

Öte yandan, iddia sahiplerinin belge ve haber kaynaklarının açıklamak istemeyeceği ihtimaline karşın, Kırşehir İl Özel İdaresinin ve kamu çalışanlarının toplum nezdinde daha fazla zan altında kalmalarının ve zedelenmelerinin önüne geçilmesi, söz konusu ihalelerin araştırılması için Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığına müracaatta bulunulmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı.

Editör: TUĞBA GÜL