EKONOMİ

Başkan Ozan'dan 2024-2026 buzağı destekleri hakkında açıklama

Kırşehir İl Geneli Meclis Başkanı ve Kırşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Bülent Ozan, 2024-2026 yılları için belirlenen buzağı destekleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kırşehir İl Geneli Meclis Başkanı ve Kırşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Bülent Ozan, 2024-2026 yılları için belirlenen buzağı destekleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Ozan, yeni destekleme programının hayvancılık sektöründe verim ve kalitenin artırılmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Başkan Ozan açıklamasında, "2024-2026 yılları kapsamında yapılacak olan buzağı desteği açıklandı. Hayvancılıkta yeni destekleme programı ile belirlenen kriterleri yerine getiren işletmelere destek verilecek. Üretimde verim ve kalitenin artırılmasına olanak tanınacaktır. Yeni destekleme modelinin gıda arz güvenliği dikkate alınarak üretim planlaması ekseninde hazırlanırken, verimli, sürdürülebilir ve kaliteli bir üretim modeli hedefleniyor." ifadelerini kullandı.

Yeni destekleme programı kapsamında işletmelerin belirlenen kriterlere uygun üretim yapmaları halinde teşviklerden faydalanabileceği ve böylece hayvancılık sektöründe önemli bir gelişme sağlanacağı vurgulandı. Başkan Ozan, bu desteklerin Kırşehir ve çevresindeki hayvancılık işletmeleri için büyük bir fırsat olduğunu dile getirerek, tüm üreticileri bu fırsattan yararlanmaya davet etti.