EKONOMİ

Başkan Ozan, “Bereketli olsun…”

Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Bülent Ozan, hasat sezonu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Bülent Ozan, hasat sezonu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Ozan, tarım ve hayvancılık alanında Kırşehir’in ve ülkenin bereketli bir sezon geçirmesini diledi.

Başkan Ozan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Hasat sezonumuz ve hububatlarımız memleketimize ve ülkemize bereketli olsun. Tarım ve hayvancılık alanında güçlenen her millet, geleceğe daha umutla bakacak, alın teriyle birlikte kendine güveni de artacaktır. Kırşehir’imizin de tarım ve hayvancılık alanında daha fazla güçlenmesi, gelişmesi için biz de her zaman destek olmaya devam edeceğiz.”

Kırşehir genelinde yaklaşık 2 milyon dekar alanda arpa ve buğday ekildiğini belirten Başkan Ozan, hasadını gerçekleştiren Kırşehirli çiftçilerin ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisine (TMO) teslim ettiğini söyledi. Kırşehir TMO’nun günlük ortalama 10 bin ton hububat alımı gerçekleştirme kapasitesine sahip olduğunu belirten Ozan, silo, açık yığın alan ve kiralanan lisanslı depolara çiftçilerin getirdiği hububatın görevlilerce analizlerin ardından kalite sınıfına göre gruplara ayrılarak depolandığını ifade etti.

Başkan Ozan, Akpınar Toprak Mahsulleri Ofisini de (TMO) ziyaret etti. Ziyaret sırasında TMO idarecileri ve personellerinden çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını belirten Başkan Ozan, çiftçilerle de sohbet ederek onların taleplerini dinlediklerini söyledi.

Başkan Ozan, açıklamasının sonunda, “Hasat sezonu hayırlı olsun inşallah.” dedi.

Bu açıklama, Kırşehir’in tarım ve hayvancılık sektörüne verilen önemin ve desteğin bir göstergesi olarak çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılandı.