GÜNDEM

Başkan Aydın’dan harekatın 50. Yılına özel mesaj

Türk Sağlık Sen ve Türk Kamu Sen Kırşehir Şube Başkanı Yusuf Aydın, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Türk Sağlık Sen ve Türk Kamu Sen Kırşehir Şube Başkanı Yusuf Aydın, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Aydın, mesajında Kıbrıs Türk halkının 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlarken, harekatın önemine ve bu uğurda hayatını kaybeden şehitlerimize olan minnettarlığını dile getirdi.

Yusuf Aydın, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde, Kıbrıs Türkünün 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutluyorum. Başta Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş olmak üzere bu uğurda şehit düşen tüm Mehmetçiklerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun. 'Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacak.'”

Başkan Aydın, Kıbrıs Barış Harekatı'nın sadece bir askeri operasyon olmadığını, aynı zamanda Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin bir simgesi olduğunu vurguladı. Bu anlamlı günün, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık ve egemenlik iradesini bir kez daha dünyaya gösterdiğini belirtti.

Yayınlanan bu mesaj, Türk Sağlık Sen Kırşehir Şubesi tarafından da geniş bir katılımla paylaşıldı ve Kıbrıs Barış Harekatı'nda emeği geçen tüm kahramanlar bir kez daha anıldı.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıldönümünde tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dileriz.