Türk Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı Yusuf Aydın, sağlık çalışanlarının ek ödemeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Aydın, sağlık çalışanlarının taleplerinin karşılanması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Ek ödemelerde çalışanların talepleri hayata geçmeli!

Sağlık çalışanlarının ek ödemelerle ilgili temel talepleri, katsayıların yükseltilmesi, çalışanın emeği üzerinden yapılan cezalandırmaların ve kesintilerin sonlandırılması ile adaletli bir şekilde çalışanın hakkının verilmesidir. Türk Sağlık-Sen olarak taban, teşvik ve destek ödemelerinin arttırılması, sistemin adil bir hale getirilmesi adına tüm platformlarda girişimlerimiz sürmekte olup, çalışanlarla ilgili her mağduriyette mahkemelere başvurulmuştur. Ek Ödeme Yönetmeliği ile ilgili yüksek yargının verdiği kararlarda bu meselelerde haklılığımızı ortaya koymaktadır. Ancak son yönetmelik değişikliği de dahil olmak üzere ek ödemelerde beklentilerin dikkate alan düzenlemeler yerine sistemi mevcut haliyle götürme çabası çalışanları hayal kırıklığına uğratmıştır. Yeni dönemde önceliğin çalışanlar olduğu vurgulanırken, yönetmelik değişikliğinin bu amaca hizmet etmediği açıktır. Çalışanın hakkının geri plana itilmemesi için acil çözüm bulunmalıdır. Sistemdeki aksaklıklar herkesin malumudur. Yeniden mahkeme kararları ve iptaller beklemeye lüzum yoktur. Sorunların ötelenerek çözüldüğünü de henüz tarih yazmamıştır. Sosyal taraflarla görüşülerek taban ve teşvik ödemelerinin arttırılması, katsayıların yükseltilmesi, çalışanın emeği üzerinden cezalandırmaların sonlandırılmasından başlanmak üzere sağlık çalışanlarının haklarının teslimi ve mağduriyetlerine çözüm bulunması için harekete geçilmelidir. Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını vermek adına çalışmalara başlamalı ve bu konuda temel talepleri içeren düzenlemeleri hayata geçireceğini ilan etmelidir. Tebrik, alkış ve sözlerden sonra artık sıranın çalışanın beklentisini karşılamaya geldiğini bir kez daha ısrarla vurguluyor, bu yönde çalışmaların başlatılmasını talep ediyor, sağlık çalışanlarının duymaktan ziyade artık ekonomilerine yapılacak katkıları görmek isteğini ifade ediyoruz."

Kırşehir Hava Durumu (16.09.2024) Kırşehir Hava Durumu (16.09.2024)

Sağlık Sen Kırşehir Şube Başkanı Yusuf Aydın, sağlık çalışanlarının beklentilerinin karşılanması gerektiğini bir kez daha ısrarla vurguladı ve Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

Editör: TUĞBA GÜL