Türk Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı Yusuf Aydın, aile hekimlerinin çalışma koşullarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aile hekimliğinin uygulanmaya başlandığı günden itibaren birçok sorunla mücadele ettiklerini belirten Aydın, bu sorunların çözülmesi için Türk Sağlık-Sen olarak kararlı bir duruş sergilediklerini vurguladı. Basın açıklamasına Kırşehir Aile Hekimleri Derneği (KIRAHED) Başkan Yardımcısı Yılmaz Solak da katılım sağladı.

Kırşehir’in ulaşım sorununa çözüm getiriliyor Kırşehir’in ulaşım sorununa çözüm getiriliyor

Başkan Aydın, aile hekimliği çalışanlarının taleplerine her zaman kulak verdiklerini ifade ederek, cumartesi nöbetleriyle ilgili gösterdikleri kararlı duruşun, aile hekimleri tarafından da bilindiğini belirtti. "Yapılan kesintileri açtığımız davalarla iptal ettirdik. Başvurularımız ile bazı sorunları ortadan kaldırdık. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları ne zaman destek istedilerse verdik, her zaman yanlarında olduk. 

Özellikle destek ödemelerinin azlığı, cari giderlerin yetersizliği ve çalışanların hiçbir sorumluluğu olmamasına rağmen maruz kaldıkları durumlar ve yaşadıkları kayıpları önleme adına da yoğun bir mücadele yürütüyoruz." diyen Aydın, aile hekimlerinin karşı karşıya kaldığı zorluklar ve destek ödemelerinin yetersizliği gibi konularda yoğun bir mücadele yürüttüklerini aktardı.

D S C 9161Aydın, sahada konuşulan yeni yönetmelik taslağının aile hekimlerini daha da zor duruma sokacağını belirterek, "Bunu kabul etmemiz, sineye çekmemiz mümkün değildir. Bir kez daha uyarıyor ve dikkat çekiyoruz. Sosyal taraflarla görüşülmeyen, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının görüşüne başvurulmadan, çalışma hayatındaki sıkıntıları dikkate almadan hazırlanacak her yeni düzenleme sorunlar yumağına büyütmekten başka bir işe yaramayacaktır." dedi. Bu nedenle Türk Sağlık-Sen olarak, çalışanların mağduriyetlerini artıracak her türlü düzenlemeye karşı olduklarını ifade etti.

Aydın, daha önceki mücadelelerinden örnekler vererek, 12 Aralık 2014’te gerçekleştirilen iş bırakma eylemi ve 13 Aralık 2014’te Ankara’da düzenlenen AHEF mitingine verdikleri desteği hatırlattı. Ayrıca, 8 Şubat 2020’de Ankara Anıtpark’ta yapılan "Sağlıkta Şiddete ve Hak Kayıplarına Hayır" mitingine de Türk Sağlık-Sen olarak en büyük desteği verdiklerini söyledi.

                               Kapak 2024 10 18T125944.135

19 Ekim’de Ankara’da yapılacak olan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının seslerini duyuracakları mitinge de destek vereceklerini belirten Aydın, "Biz çalışanın meselesi adına gayret yürütülen her platformda varız. Çalışan neredeyse oradayız." ifadelerini kullandı. Genel Merkezin, konuyu Sağlık Bakanı ve ilgili bakanlık yetkilileri ile yapacağı görüşmede dile getireceğini de ekledi.

Aydın, Türk Sağlık-Sen’in geçmişte yaptığı mücadelelerin, gelecekte yapacaklarının teminatı olduğunu belirterek, "Günün heyecanına kapılmadan ilmek ilmek işleyerek yaptığımız mücadelemize tüm çalışanlardan aile hekimlerimiz ve aile sağlığı çalışanlarımızdan destek bekliyoruz. " dedi.

Editör: TUĞBA GÜL