EĞİTİM

B.Abdiuşağı Köy Yaşam Merkezi'nde İlkyardım ve Budamacılık Kursları!

Akpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi, B.Abdiuşağı Köy Yaşam Merkezi'nde İlkyardım ve Budamacılık kursları başlattı.

Akpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi, B.Abdiuşağı Köy Yaşam Merkezi'nde iki önemli kursu hayata geçirdi. Akpınar Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Tuğbanur Yağmur tarafından verilen İlkyardım Eğitimi kursu ile Ziraat Mühendisi Abdurahman Korkmaz tarafından başlatılan budamacılık kursu, köy halkına önemli beceriler kazandırıyor.

İlkyardım Eğitimi kursunda, katılımcılara acil durumlarda hayat kurtaracak temel ilkyardım bilgileri aktarılmakta. Doktor Tuğbanur Yağmur, kurs süresince çeşitli ilkyardım tekniklerini uygulamalı olarak göstererek, katılımcıların bu hayati bilgileri öğrenmelerini sağlıyor.

Budamacılık kursunda ise, Ziraat Mühendisi Abdurahman Korkmaz, bitki budama teknikleri ve ağaç bakımına dair önemli bilgiler sunuyor. Bu kurs sayesinde, köy halkı tarımsal üretimde verimliliği artırmayı ve bitkilerin sağlıklı büyümesini sağlamayı öğrenecek.

Akpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi, bu tür kurslarla köy halkının bilgi ve becerilerini artırmayı amaçlıyor. B.Abdiuşağı Köy Yaşam Merkezi'nde verilen eğitimler, katılımcılar tarafından büyük ilgi görüyor ve köyde eğitim seviyesinin yükselmesine katkıda bulunuyor.