GÜNDEM

“Aziz milletimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

Vekil Erkan konuya ilişkin olarak yayınladığı kutlama mesajında,

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde başlatılan istiklal ve bağımsızlık mücadelesinin kesin ve kalıcı bir zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos 1922 günü, Türk milletine zincir vurma hayali içinde olan çılgınlara en büyük dersin verildiği tarihtir.

Ağustos ayı, şanlı tarihimizi zaferlerle taçlandırdığımız bir aydır. 26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt Ovası’nda kazanılan büyük zafer, başta Türk milleti olmak üzere, bütün İslam ümmetinin uyanışı olmuştur. Türk, Kürt ya da Arap ayırt etmeksizin Alparslan’ın açtığı fetih kapısından geçerek Anadolu’yu Dârü’ül-İslâm kabul eden ümmetin kurduğu medeniyet, bu topraklarda serpilerek gelişti, kök saldı ve üç kıtaya yayıldı.

Tarih boyunca İslam’ın ışığının Anadolu’da parlamasını çekemeyen dâhili ve hârici bedhahlar, bu topraklardan sürülmemiz için ellerinden geleni artlarına koymadılar. Mondros sonrasında aziz vatanın bütün kaleleri zapt edildi, bütün tersanelerine girildi, bütün orduları dağıtıldı ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edildi. Ancak, Yahya Kemal’in,

“Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. 

Senin uğrunda ölen ordu budur yâ Rabbi. 

Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, 

Galib et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın.”

dizeleri ile betimlediği ordumuz, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Malazgirt Zaferi ile aynı günde 26 Ağustos 1922 sabahı aldığı emri ile taarruza geçti.

30 Ağustos 1922 tarihine gelindiğinde ise Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez kısacası Anadolu’nun evlatları İstiklâl ve cumhuriyetine kasteden düşmanlarını, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili haline getirdiler. 30 Ağustos 1922 tarihi, Anadolu’da ezanların susturulamayacağının, al bayrakların indirilemeyeceğinin ve bu ümmete baş eğdirilemeyeceğinin ilanıdır.

Aynı şuur ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde 15 Temmuz hain darbe kalkışmasını da bertaraf eden büyük Türk milleti, 1071’de olduğu gibi, 1922’de olduğu gibi 2016’da da vatanını, cumhuriyetini ve demokrasisini müdafaa etmiştir.

Sultan Alparslan’ın bizlere emanet ettiği vatanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kurtardık ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “TEK DEVLET, TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN” ilkesi ve “TÜRKİYE YÜZYILI” vizyonu ile geleceğe taşıyacağız.

26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te aldığımız tapu, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar da tescillenmiştir. Türk milletinin asırlardır sürdürdüğü beka mücadelesinin en kritik dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 102’inci sene-i devriyesini idrak ettiğimiz bu şerefli günde başta Kırşehirli hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.