GÜNDEM

Anız yakma! Geleceğimizi karartma!

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Kırşehirli vatandaşları anız yakmamaları konusunda bir kez daha uyardı.

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Kırşehirli vatandaşları anız yakmamaları konusunda bir kez daha uyardı. Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yayınlanan videoda, anız yakmanın zararlı etkilerine dikkat çekildi.

Videoda yer alan mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Toprak çok büyük bir nimettir. Nimete zarar vermek, onu hor kullanmak israftır, zulümdür. Allah israfı ve zulmü yasakladığı gibi meşru sebep olmadan canlıların öldürülmesini de haram kılmıştır. Yaşama hakkı her canlı için kutsaldır. Tüm canlılara şefkat ve merhamet göstermek de inancımızı oluşturan temel unsurlardandır.

Anız yakmak, toprağın üzerinde ve içinde yaşayan pek çok canlının yanarak ölmesine neden olur. Anız yakmak topraktaki organik madde miktarını azaltır, toprağı fakirleştirir, verimi düşürür, çevreyi tahrip eder. Anız yakmak, geleceğimizin teminatı ormanlarımızı katleder.

Anız yakmak suçtur. Bu suçu işleyenler hakkında yasal işlem başlatılır ve bu kişilere mevzuatın öngördüğü cezalar uygulanır.

Anız yakma! Bioçeşitliliğimizi, topraklarımızı, ormanlarımızı, geleceğimizi karartma.

 Anız yakma, pişman olma!"

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, anız yakmanın çevreye ve canlılara verdiği zararlara karşı vatandaşları bilinçlendirmeye devam ediyor. Yetkililer, doğayı koruma ve sürdürülebilir tarım uygulamalarına özen göstermenin önemini vurguluyor.