Son günlerde Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut, ruhsatsız ve kaçak yapılarla mücadele konusunda sık sık gündeme geliyor. Edindiğimiz bilgiye Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut, kaçak yapı bulunan, ruhsatsız konut, mandıra, işyeri vs. yerlerin yıkılması için düğmeye bastı. Başkan Turgut, Kanunun verdiği yetkilere göre çalışmayı başlattığını, onlarca şikayet olduğunu, kendilerinin göreve başladığı dönemde bu uygulamaya geçildiğini belirtti.

                                           40 Akpinar

Peki Belediye Başkanının kaçak ve ruhsatsız yapıları yıkma yetkisi var mı?

Türk Ceza Kanununun 3194. Maddesi “İmar Kirliliğine Neden Olma Suçu”nu kapsamaktadır. Yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda ruhsata aykırı veya ruhsatsız yapılan binalar, belediye encümeni veya il idare kurulu belgesi müteakip, belediye veya valilikçe yıkılabilir ve masrafı yapı sahibinden tahsil edilir. Yapılan uyarıları dikkate almayan, ilçe halkı tarafından ruhsatsız ve kaçak olarak inşa edilen binaları Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut’un yıkma yetkisi bulunuyor.

İl Başkanlığı için adaylar belli olmaya başladı! İl Başkanlığı için adaylar belli olmaya başladı!

Başkan Turgut konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada,

“İlçemizde ruhsatsız ve kaçak yapıya müsaade etmeyeceğiz. Belediye olarak tüm şikayetleri değerlendiriyoruz. Halkımız tarafından CİMER’e yapılan ve bizim tespit ettiğimiz kaçak yapı ve ruhsatsız yerleri yıkacağız. Akpınar halkından isteğimiz kaçak yapı ve ruhsatsız olan yerleri yıksınlar.  Biz Kanunun vermiş olduğu yetkiyi kullanarak gerekli işlemleri başlattık. Babamın oğlu olsa gözünün yaşına bakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Erenlerde Kacak Yapiya Taviz Yok 1 1599633107Başkan Turgut, bu yapıları neden yıkmak istiyor?

Kaçak ve ruhsatsız yapılar, şehirde çarpık kentleşmeye sebebiyet verir. Bu durum şehrin mevcut altyapısını ve çevresel düzenlemeyi olumsuz etkiler. Çarpık kentleşme şehrin değişimi ve gelişimine de izin vermez. Türk Ceza Kanununun 3194. maddesi, yer değiştirme yerleri ile bu yerlerdeki yapılaşmaların; plan, fen, sağlık ve çevre şartlarına uygun teşekkülünü sağlamak amacıyla düzenlenmiştir. Bu da ilçede kaçak ve ruhsatsız yapıların sebep olduğu çarpık kentleşmeyle mücadeleye yol açmaktadır.

Başkan Turgut, ilçede kaçak ve ruhsatsız yapı kalmayana dek çalışmalarını sürdürecek.

                               N T Iw Mz Qz M D Nevsehir Acigoldeki Metruk Binalar Yikiliyor

Editör: TUĞBA GÜL