SİYASET

AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı'nda geniş katılımlı basın toplantısı gerçekleştirildi

AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı'nda düzenlenen geniş katılımlı basın toplantısında, partinin üst düzey isimleri bir araya geldi.

AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı'nda düzenlenen geniş katılımlı basın toplantısında, partinin üst düzey isimleri bir araya geldi. Toplantıya AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, İl Koordinatörü Halise Çiftçi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Ozan, İl Yerel Yönetimler Başkanı İlhan Koçak ve İl Gençlik Kolları Başkanı Haydar Bilgin katıldı. Ayrıca, Çiçekdağı Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu, Akçakent Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç, parti üyeleri ve basın mensupları da toplantıda hazır bulundu.

Loading...

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, Kaman’da gerçekleştirilen 33. Ceviz Festivali'ne katılan Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz’a teşekkür ederek sözlerine başladı. Ünsal, “Biz bugün değerli Genel Başkan Yardımcımızla Kaman’da festivale start verdik. Bugün 33. kez düzenlenen Ceviz Festivalimizde bizleri onurlandırdılar, vakit ayırdılar. Kendilerine teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Ünsal, Kırşehir’de gerçekleştirilen festivallerin, bölgenin kültürel ve ekonomik yapısına katkı sunduğunu belirterek, birlik ve beraberlik içinde bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti.

Loading...

Toplantıda söz alan AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz’ın Kaman ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erkan, “Çok kıymetli Genel Başkan Yardımcım, İl Başkanım, çok kıymetli koordinatörümüz, değerli dava arkadaşlarım. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Biz her zaman emrinize amadeyiz. Hepinizi hoş geldiniz." diyerek Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz’ı takdim etti.

Konuşmalarına büyük bir coşkuyla başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Kaman ilçesini ziyaret etmenin kendisi için özel bir anlam taşıdığını belirtti. Yılmaz, “Saygıdeğer misafirler, hoş geldiniz. Kaman Belediye Başkanımızın, ilçe başkanımızın ve Milletvekilimizin nazik davetleri ile Kaman’da bulunduk. Bugüne kadar Kaman’a gelememiş olmanın eksikliğini hissettim.” ifadelerini kullandı. Yılmaz, Kaman’ın ve Kırşehir’in tarihsel ve kültürel önemine değinerek, bölgedeki kalkınma çabalarına her zaman destek olacaklarını söyledi.

Konuşmasının devamında 31 Mart 2024 seçim sonuçların da değinen Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, sandıktan çıkan sonuçların önceki yıllara göre düşüş gösterdiğini belirtti. Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim akşamı yaptığı balkon konuşmasına atıfta bulunarak, “Cumhurbaşkanımız o gün, ‘Beklediğimiz sonucu alamadık. Ama bu sonucun sebeplerini net bir şekilde ortaya koyacağız. Bu sebeplerin gereğini yapacağız ve bu bizim önümüzdeki süreçte yol haritamız olacak’ dedi. Ben de burada huzurlarınızda tekrarlıyorum." dedi.

Loading...

Yılmaz, AK Parti’nin her seçim sonrası bir değerlendirme sürecinden geçtiğini ve bu süreçlerde parti kadrolarının kendini yenileyerek güç kazandığını belirtti. Önümüzdeki kongre süreçlerine dikkat çeken Yılmaz, “31 Mart 2024 seçimleri geride kaldı. Şimdi kongre süreci var. AK Parti her seçim sonrası kendini yenileyen, durmaksızın yola devam eden bir inanmışlar ordusudur. 1950’li yıllardan itibaren bu ülkeye hizmet eden siyasi hareketlerin yaptığı hizmetlerin en az 2-3 katını geçtiğimiz 22 yıl içerisinde yapmış bir siyasi partiyiz." şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti’nin kongre sürecinin önemine vurgu yaparak, parti içinde tatlı bir rekabetin her zaman olacağını belirtti. “Her seçim ve kongre öncesi partilerde tatlı bir yarış olur. Bu süreçler hassasiyetlerin yoğun olduğu dönemlerdir. Ancak süreç sonunda bu hassasiyetler biter ve birlikte doludizgin geleceğe koştuğumuz süreçler başlar. İnanıyorum ki Ahi şehrinin değerli insanları da aynı şekilde hareket edecektir.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Çiçekdağı Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu, Akçakent Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç, parti üyeleri ve basın mensupları geniş bir katılım sağladı. Toplantının sonunda Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, parti üyeleri ve basın mensuplarıyla sohbet ederek, yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'nin Kırşehir’deki faaliyetlerine ve halkla buluşmalarına devam edeceği vurgulandı.

AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı’nda yapılan bu toplantı, 31 Mart seçimlerinin ardından önümüzdeki sürece dair bir yol haritası çizilmesi ve parti içi yenilenme adımlarının tartışılması açısından önemli bir platform oldu.