Türkiye genelinde olduğu gibi Kırşehir'de de Aile Destek Programı ödemeleri erken yatırılmaya başlandı. Kurban Bayramı sebebiyle, destek programından yararlanan Kırşehirli vatandaşlar ödemelerini erken almanın sevincini yaşıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin Kurban Bayramı dolayısıyla öne çekildiğini belirterek, 7 Haziran 2024 itibarıyla hesaplara yatırılacağını duyurdu. Bakan Göktaş, bu kapsamda hanelere toplam 4 milyar TL ödeme yapılacağını açıkladı.

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden hayvancılık işletmelerine destek ziyareti Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden hayvancılık işletmelerine destek ziyareti

Bakan Göktaş, "Kimseyi geride bırakmayan bir sosyal hizmet anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımları sürdürüyoruz. Büyüyen ve gelişen Türkiye’nin refahını vatandaşlarla paylaşmaya devam ediyoruz," dedi. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelere her ay düzenli destek sağlandığını vurgulayan Göktaş, "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda sosyal yardımlarımızı bütüncül bir şekilde uyguluyoruz," diye ekledi. Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı'nda bu ayki ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplam 84,3 milyar TL destek sağladıklarını belirtti. Sosyal yardım programlarının etkinliğini artırarak, vatandaşlara eşit ve adil hizmet prensibiyle ulaştıklarını ifade etti.

Editör: BETÜL AKEREN