EĞİTİM

Afete Hazır İşyeri eğitimleri devam ediyor

Kırşehir'de, İl AFAD Müdürlüğü tarafından ÇEMAŞ Döküm Sanayi A.Ş çalışanlarına yönelik "Afete Hazır İşyeri" eğitimleri devam ediyor.

Kırşehir'de, İl AFAD Müdürlüğü tarafından ÇEMAŞ Döküm Sanayi A.Ş çalışanlarına yönelik "Afete Hazır İşyeri" eğitimleri devam ediyor. Bu eğitimler, özellikle afet öncesinde yapılan hazırlıkların, olası bir afet durumunda zararları azaltma ve işletmelerin sürekliliğini sağlama konusunda büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor. Kırşehir İl AFAD Müdürlüğü, afetlere karşı hazırlıklı ve dirençli bir toplum oluşturma amacıyla, sık aralıklarla eğitim ve tatbikatlar düzenliyor.

Eğitimlerin odak noktası, afetlerin ardından yapılacak müdahaleler yerine, afet öncesi alınan önlemler üzerine kurulu. Bu yaklaşım, afet anında müdahale etmekten ziyade, afetlere karşı proaktif önlemler alarak zararı en aza indirgeme üzerine kurulu. Bu eğitimler sayesinde, hem kamu kurum ve kuruluşları hem de özel işletmeler için afetlerden en az zararla çıkılması hedefleniyor.

Kırşehir AFAD İl Müdürlüğü'nün düzenlediği bu programlar kapsamında, çalışanlara afet esnasında yapılması gerekenler, acil durum müdahale planları ve risk azaltma teknikleri detaylı bir şekilde anlatılıyor. Ayrıca, teorik bilgilerin pratikle pekiştirilmesi amacıyla düzenli tatbikatlar da gerçekleştiriliyor.