Vekil Erkan, "Gazilerimiz fedakârlığın ve cesaretin sembolüdür" Vekil Erkan, "Gazilerimiz fedakârlığın ve cesaretin sembolüdür"

AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Türkiye'yi derinden etkileyen 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 25. yıldönümünde hayatını kaybeden vatandaşları anmak için bir mesaj yayımladı. Vekil Erkan, depremde yaşamını yitirenlere rahmet, geride kalanlara ise sabır ve başsağlığı diledi.

Vekil Erkan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybeden aziz vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, geride kalan yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en büyük felaketlerinden biri olarak hafızalara kazınan Marmara Depremi, yerel saatle 03.02’de, 7.4 büyüklüğünde meydana gelmişti. Resmi verilere göre 17.480 kişi hayatını kaybetmiş, 23.781 kişi ise yaralanmıştı. Bu büyük felaketin ardından, Türkiye’de depreme karşı bilinçlenme ve tedbir alma çalışmaları önemli bir ivme kazanmıştı.

Vekil Erkan, mesajında ayrıca, bu büyük felaketin ardından geçen yıllara rağmen acıların hala taze olduğunu vurguladı. Vekil Erkan, depremde hayatını kaybedenlerin unutulmadığını, her zaman hatırlanacaklarını ve Türkiye'nin deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmesi gerektiğini belirtti.

Editör: TUĞBA GÜL