EKONOMİ

4,2 Milyar lira evde bakım yardımı ödeniyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı öncesinde Evde Bakım Yardımı ödemelerinin ne zaman yapılacağını açıkladı. TIKLA ÖĞREN!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı öncesinde Kırşehirli aileler de dahil olmak üzere müjdeyi verdi. Evde Bakım Yardımı ödemelerinin yarın yapılacağını duyuran Bakan Göktaş, toplam 4,2 milyar lira tutarındaki ödemenin 560 bin hak sahibinin hesaplarına yatırılacağını belirtti. 

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında engelli bireylerin aile yanında desteklenmesi amacıyla başlatıldığını hatırlatarak, bu modelin engellilerin aile bütünlüklerini koruyarak bakımlarının evde yapılmasını sağladığını vurguladı. Evde Bakım Yardımı, tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen ailelere destek olarak aile bütünlüğünü muhafaza etmeyi amaçlıyor.

Bakan Göktaş, "Kurban Bayramı dolayısıyla evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için Evde Bakım Yardımı ödemelerini öne çekerek yarın hesaplara yatırıyoruz. Bu ay Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanan 560 bin vatandaşımız için toplam 4,2 milyar lira ödeme yapacağız," dedi. Ayrıca, hak sahibi başına aylık 7 bin 608 lira ödeme yapıldığını belirtti.

Bakan Göktaş, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde, engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların sürdürülebilir olması için çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Evde Bakım Yardımı ile Kırşehir'deki aileler de maddi anlamda yeteri kadar rahatlama sağlayacak mı? Vatandaşlar taleplerini karşıkayabilecekler mi soruları ise akıllara geliyor.