EĞİTİM

3 Milyonun üzerinde aday ter döküyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 8 ve 9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. 8 ve 9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan YKS'ye bu yıl Kırşehir'den de birçok öğrenci katılacak. Bu yılki sınavlara toplamda 3 milyon 36 bin 945 aday başvurdu.

Birinci Oturum: Temel Yeterlilik Testi (TYT)

YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 8 Haziran Cumartesi günü saat 10.15'te başlayacak. Bu oturuma 3 milyon 36 bin 945 aday katılacak. TYT, toplamda 165 dakika sürecek ve adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri'nden oluşan 120 soru yöneltilecek. Kırşehirli öğrenciler, bu sınavda başarılı olmak için uzun süredir hazırlıklarını sürdürüyor.

İkinci Oturum: Alan Yeterlilik Testleri (AYT)

İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT), 9 Haziran Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Bu oturuma 1 milyon 983 bin 766 aday katılacak. AYT'de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden oluşan 160 soruluk bir kitapçık verilecek. Kırşehirli adaylar, bu oturumda başarılı olmak için branş derslerine ağırlık vererek çalışmalarını tamamladılar.

Üçüncü Oturum: Yabancı Dil Testi (YDT)

YKS'nin üçüncü ve son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT), 9 Haziran Pazar günü saat 15.45'te başlayacak. Bu sınava İngilizceden 218 bin 316, Arapçadan 5 bin 717, Almancadan 2 bin 849, Fransızcadan 1172 ve Rusçadan 760 kişi olmak üzere toplam 228 bin 814 aday katılacak. YDT, 120 dakika sürecek ve adaylara başvuruda bulundukları yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek. Kırşehirli öğrenciler, yabancı dil bilgilerini en iyi şekilde değerlendirerek bu sınavda da başarıyı hedefliyor.

Sınav Detayları ve Kurallar

Sınav, Türkiye'deki tüm illerle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de gerçekleştirilecek. Adaylar, TYT ve AYT oturumları için saat 10.00'dan sonra, YDT oturumu için ise saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Sınava girerken adayların, sınava giriş belgeleri ve fotoğraflı geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları zorunlu.

YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak. Adaylar, sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler. Kırşehirli öğrenciler ve velileri, sonuçların açıklanmasını sabırsızlıkla beklerken, bu süreçte sınav stresiyle başa çıkmak için moral ve motivasyonlarını yüksek tutmalı.

Kırşehirli tüm öğrencilere YKS'de başarılar dileriz!