Yeni yasalaşan Öğretmenlik Mesleği Kanunu (ÖMK) Teklifi, Kırşehir’deki öğretmenler için de önemli fırsatlar sunuyor. Bu düzenleme ile yaklaşık 230 bin öğretmene "başöğretmen" ünvanı için başvuruda bulunma imkanı tanınacak. Kırşehir'deki öğretmenler, uzman öğretmenlikte 10 yıl bekleme şartı aranmadan, 20 yıllık kıdemi doldurduklarında "başöğretmen" ünvanına başvurabilecekler.

Kariyer basamaklarında yapılan bu değişiklikler, Kırşehir'deki eğitim camiasını da olumlu yönde etkileyecek. Uzman öğretmenlik için en az 10 yıl öğretmen olarak hizmet verme şartı korunurken, başöğretmenlik için en az 10 yıl uzman öğretmen olarak hizmet verilmesi gerekecek. Ayrıca, yazılı sınav ve mesleki çalışma koşulları kaldırılarak, akademi tarafından verilen eğitim programlarının tamamlanması şartı getirildi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu, Kırşehirli öğretmenlere ve eğitim yöneticilerine yeni haklar tanımlıyor. Öğretmenler, meslekleriyle ilgili olmayan faaliyetlerde rızaları dışında çalıştırılamayacak ve 657 Devlet Memurları Kanunu ile sağlanan tüm haklardan faydalanacaklar.