YEREL

15 Temmuz'un kahramanları Akçakent'te anıldı

Vali Yardımcısı Alper Balcı'nın da katıldığı etkinlikte, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Kırşehir'in Akçakent ilçesinde düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Günü, coşkulu ve duygusal anlara sahne oldu. Akçakent Hükümet Konağı önünde gerçekleşen bu anlamlı programa, Vali Yardımcısı Alper Balcı, Akçakent Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Serhat Eşit, İlçe Emniyet Amiri Arif Karakanat, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından, okunan Kur'an-ı Kerim hatimlerinin duası yapıldı. Törenin en dikkat çekici anlarından biri ise 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan slayt gösterisiydi. O geceyi tekrar yaşatan bu görsel şölen, izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Program boyunca, 15 Temmuz'un kahramanlık dolu anıları şiirlerle dile getirildi. Şiirlerin okunması sırasında, duygulanan birçok katılımcının gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Vali Yardımcısı Alper Balcı, yaptığı konuşmada, "15 Temmuz, Türk milletinin bağımsızlığına ve demokrasisine sahip çıkma kararlılığının en güzel örneklerinden biridir. Bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.

Program, katılımcıların birlik ve beraberlik mesajlarıyla son buldu. Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç, "Bu tür programlar, milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştiriyor. 15 Temmuz'un kahramanlarını unutmayacak, unutturmayacağız" diye konuştu.