Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırşehir’de de KPSS heyecanı zirveye çıktı! KPSS lisans oturumları 14 Temmuz'da başlıyor ve Kırşehirli adaylar çevre illerdeki sınav merkezlerinde ter dökecekler. Genel Kültür-Genel Yetenek sınavıyla başlayacak bu maratonda, Kırşehirli adayların zorlu mücadelesi ve başarıya giden yolu sizler için derledik.

Pazar günü saat 10.15'te başlayacak olan bu sınavda, adaylara 120 soruya cevap vermeleri için 130 dakika verilecek. Aynı gün öğleden sonra saat 14.45'te yapılacak Eğitim Bilimleri oturumunda ise adaylar, 80 soruyu 100 dakikada yanıtlayacaklar. İlave süre hakkı olan adaylar için 30 dakika ek süre verileceği de belirtildi. Alan Bilgisi sınavları 20-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 4 Ağustos’ta yapılacak. Bu sınavlar, Kırşehirli adaylar için büyük bir fırsat ve dikkatle hazırlanmak gerekiyor.

Harran Üniversitesi Rektörü Güllüoğlu, Rektör Karahocagil işe bir araya geldi Harran Üniversitesi Rektörü Güllüoğlu, Rektör Karahocagil işe bir araya geldi

KPSS genel yetenek-genel kültür oturumuna ülke genelinde 1,5 milyona yakın aday başvurdu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 81 il ve Lefkoşa’da yapılacak bu oturumlarda 135 sınav merkezinde sınavların gerçekleştirileceğini duyurdu. Kırşehirli adayların, çevre illerdeki sınav merkezlerinde katılacağı bu sınav, aynı zamanda Türkiye genelinde büyük bir katılım oranıyla dikkat çekiyor.

Sınavların güvenliğini sağlamak amacıyla 270 binden fazla görevli yer alacak. Genel yetenek-genel kültür oturumunda 15 bin 271, eğitim bilimleri oturumunda ise 7 bin 75 emniyet görevlisi sahada olacak. Ayrıca sınavın uygulanacağı binalarda sürekli gözetim altında olacak. Bu yıl 5 binden fazla şehit ve gazi yakını, sınav ücretlerinden muaf tutuldu. Genel yetenek-genel kültür oturumuna 2 bin 315, eğitim bilimlerine ise 730 engelli aday başvurdu. Genel yetenek-genel kültür oturumuna başvuran kadın aday sayısı erkek aday sayısının neredeyse iki katı. Kadın adayların bu sınava gösterdiği yoğun ilgi, bu yılın en dikkat çekici detaylarından biri oldu.

Nüfus cüzdanı bulunmayan veya kimlik numarası ve fotoğraf olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık olacak. Kırşehirli KPSS adaylarına başarılar dileriz.

Editör: BETÜL AKEREN