Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı, Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında 20 bin arama kurtarma personeli yetiştirme hedefi doğrultusunda önemli bir adım attı. Bolu Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK) tarafından 22 Temmuz-02 Ağustos 2024 tarihleri arasında Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ve AFAD personelinden oluşan toplam 87 personele, Kırşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün eğitim alanlarında, "Depremde (Kentsel) Arama Kurtarma Eğitimi" verildi.

Vekil Erkan, "Gazilerimiz fedakârlığın ve cesaretin sembolüdür" Vekil Erkan, "Gazilerimiz fedakârlığın ve cesaretin sembolüdür"

I M G 6256Eğitimin amacı, muhtemel deprem durumlarında hızlı ve etkili müdahale yeteneğini artırmak ve farkındalık oluşturmaktı. Bu kapsamda, personel hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerden geçti. Teorik eğitimlerde, deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gereken temel bilgiler, kullanılacak ekipmanlar ve arama kurtarma çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verildi.

I M G 6256Uygulamalı eğitimlerde ise personel, enkazda arama kurtarma tekniklerini pratik olarak öğrenme fırsatı buldu. Kurtarma ekipmanlarının kullanımı, enkaz altından insan kurtarma yöntemleri ve güvenli tahliye süreçleri uygulamalı olarak gösterildi.

I M G 6289Bu eğitimlerin, Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı personelinin olası afet durumlarında daha hazırlıklı ve etkili olmasını sağlamayı hedeflediği belirtildi. Ayrıca, JAK Timi tarafından verilen bu eğitimin personelin bilgi ve becerilerini artırdığı, afet anlarında hızlı ve etkin müdahaleyi mümkün hale getireceği vurgulandı. İleriki dönemlerde de bu eğitimlerin düzenli olarak devam edeceği ifade edildi.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

I M G 6365

I M G 6427

I M G 6443

I M G 6460

Editör: TUĞBA GÜL