Sağlık hizmetlerinde birlikte yol almak! Sağlık hizmetlerinde birlikte yol almak!

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ), Türkiye'nin kalite yönetimi alanında dikkat çeken yenilikleriyle yine gündemde. Üniversitenin geliştirdiği ve Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi (BKYS 1.5), Türkiye Kalite Derneği (KALDER) Ankara Şubesi tarafından düzenlenen İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülleri'nde Özel Ödül kazandı. Ödül, 28 Nisan 2024 tarihinde düzenlenen törende KAEÜ Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Şimşek tarafından alındı.

BKYS, 2018 yılında üniversite bünyesinde özgün bir şekilde geliştirildi ve Asya Verimlilik Teşkilatı'nın daveti üzerine Kore'de uluslararası platformlarda tanıtıldı. Yapay Zeka entegrasyonu ile geliştirilen BKYS'nin 2.0 versiyonu bu yıl sonunda devreye girmesi planlanıyor. Şu anda altı üniversite ve ÖSYM gibi önemli kurumlar tarafından kullanılan sistem, yükseköğretim ve kamu yönetimi alanlarında kalite yönetim sistemleri için örnek teşkil ediyor.

Bu başarı, KAEÜ'nün kalite ve verimlilik alanındaki çabalarının bir yansıması. Üniversite, 2022 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen Verimlilik Ödülleri'nde de BKYS ile ödüllendirilmişti. (HBAER MERKEZİ)

1Kaeü

2Kaeü

Whatsapp Image 2024 04 30 At 20.02.40