Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ilk oturumu, Meclis Başkan Vekili Mehtap Karaburçak Tuzcu'nun başkanlığında 2 Mayıs 2024 Perşembe günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda, bir dizi önemli konu masaya yatırıldı.

Meclis üyeleri, Nisan 2024 tarihli Nisan Ayı Meclis Kararlarını gözden geçirdiler. İmar Komisyonu Raporu ve yeni imar talepleri tartışıldı. Özellikle Sıdıklı Köyleri Muhtarlığı'na tahsis edilen ve tahsis süresi 19 Temmuz 2024'te sona erecek olan taşınmazın durumu detaylı bir şekilde ele alındı. Ayrıca, 2023 Mali Yılı Kesin Hesap Cetveli'nin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi kararlaştırıldı.

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise, mülkiyeti Maliye Hazinesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığına ait olan Gençlik Merkezi Binası ile ilgiliydi. Meclis, binanın protokol süresinin sona ermesi nedeniyle yeni bir 10 yıllık protokol yapılması için Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na yetki verilmesine karar verdi. Ayrıca, pasif durumda bulunan S plakalı ruhsat sahipleri ile ilgili husus da görüşüldü.

Kırşehir’de Mustafa Karagüllü’nün Anma Günü Kırşehir’de Mustafa Karagüllü’nün Anma Günü

İkinci oturumun 21 Mayıs 2024 Salı günü yapılması planlanıyor, burada kalan konuların devamı ve yeni gündem maddeleri ele alınacak.