Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, öğrencilerin barışçıl protestolarına yönelik yaşanan şiddeti ve baskıları kınayan bir bildiri yayınladı. "Ahiliğin İzinde Mükemmelliğe Yolculuk" başlığı altında yayınlanan bildiride, Gazze'deki insan hakları ihlallerini protesto eden öğrencilere yönelik uygulanan şiddetin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Son altı ayı aşkın bir süredir Gazze'deki vahşeti protesto eden öğrenciler, barışçıl bir şekilde seslerini duyurmaya çalışırken, birçok üniversitede benzer eylemlerin yaşandığı belirtildi. Ancak, öğrencilerin gözaltına alınması ve üniversitelerin protestoları durdurmak için uzaktan eğitime geçmesi gibi baskıların arttığına dikkat çekildi.

Bildiride, diğer üniversitelerin de benzer taleplerde bulunduğu, İsrail ile ilişkili şirketlerle bağlantılarını kesmelerini ve Gazze'deki ateşkes çağrılarını desteklemelerini istediği belirtildi. Ancak, bu taleplerin öğrencilere yönelik baskıları artırdığına ve temel insan hakları ile akademik özgürlüğe darbe vurduğuna vurgu yapıldı.

Muğla'da 2 yangın söndürme hava aracı hizmete alındı Muğla'da 2 yangın söndürme hava aracı hizmete alındı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayınlanan kınama bildirisi, öğrencilerin barışçıl tepkilerini destekleyerek, temel hak ve özgürlüklerin korunması çağrısında bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

Whatsapp Image 2024 04 25 At 12.36.21