7 Ekim 2023 tarihinden beri İsrail kuvvetleri tarafından “terörist “ olarak adlandırılan Gazze halkı, dünyanın gözü önünde zulme uğruyor, tarifi olmayan şekillerde işkencelere maruz kalıyor ve görmüş oldukları türlü işkencelerle öldürülüyor. 7 Ekim’de başlayan soykırımda, bugüne kadar 32 bin 333 kişi yaşamını yitirirken 74 bin 694 kişi ise yaralandı. Yaraları tedavi edilemeyen kişiler acı içinde ölmeyi bekliyor. İşgalci İsrail güçleri tarafından bölgeye yapılan bombardımanlar sonucunda yaşanabilecek alan kalmadı. İnsanlar evsiz kalmalarının yanı sıra açlık, susuzluk ve hastalıklarla da mücadele ediyor. Yaşanan bu soykırıma ise dünya genelinde tepkiler çığ gibi büyüyor. İlk günden beri ülkemizde yapılan protestolara her gün bir yenisi ekleniyor. Anadolu Gençlik Vakfı ile Milli Gençlik Vakfı Kırşehir Şube temsilcileri ve vakıf üyeleri de Gazze’de yaşanan soykırıma tepki oluşturmak amacıyla Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi kampüsünde “Çadır Nöbeti “ tutacaklarını belirtti.

Kapak 2024 05 02T153404.673

2 – 19 Mayıs tarihleri arasında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Bab-ı Ahi Kafe önünde gerçekleşecek olan “Kampüs İntifadası Çadır Nöbeti” için tüm üniversite öğrencileri destek verebilir.  

09Dd502D 4E2A 43D7 B138 B8E0Bd7Ec1De

Bir tepki de İHH Kırşehir Şubesi Gençlik Kollarından geldi. 2 Mayıs 2024 tarihinde “Özgürlük İçin Ribattayız” diyen gençler, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi kampüsünde bulunan Yemekhane Binası önünde 2 saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen oturma eyleminde gençler Kur’an-ı Kerim okudu, Gazze için dualar etti. “Filistin Özgür Olmadıkça Hiçbirimiz Özgür Değiliz.” yazılı pankartlarla protesto eden gençlere, fakültedeki diğer öğrencilerden de destek geldi.

Ih

Başkan Pakel’den öğretmenleri koruma tasarısı Başkan Pakel’den öğretmenleri koruma tasarısı

Grup “Filistin Özgür Olana Dek Mücadeleye Devam” sloganıyla bugün cuma namazı sonrasında Kırşehir Merkezde bulunan Ahmet Yesevi Camii önünde bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

2Bcdeb3D D2A2 4686 8E5F E0Afb9Bee9Ee