Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Bülent Ozan, henüz göreve yeni başlamış olmasına rağmen Kırşehir için hizmet etmeye hızlı bir başlangıç yaptı. Başkan Ozan’ın hayvancılık üzerine yaptığı çalışmalar dikkat çekmeye başladı. Başkan Ozan, hayvancılık üzerine yaptığı çalışmalar sonucunda kaliteli hayvancılık için en temel unsurun yem olduğunu belirtti.

Tarım ve Orman Müdürlüğü Sahada Tarım ve Orman Müdürlüğü Sahada

Başkan Ozan konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada;

“Amacımız, kaliteli ve doğru hayvancılığın geliştirilmesidir.

Hayvan yetiştiriciliğinde temel gereksinim yemdir. Yem de ise dışa bağımlılığın azaltılması, kaliteli ürün ve verimliliği arttıracak bitki önemli bir ihtiyaçtır.

Kırşehir’de tarımsal üretim için fazlaca araziler mevcuttur. Bu kapsamda birliğimiz üyeler başta olmak üzere tüm hayvan yetiştiricilerimizin arazilerini doğru kullanım, ihtiyaca göre yem bitkisi üretmelerini, verimlerini arttırmalarını hedefliyoruz. Kırşehir genelinde farklı bölgelerde yulaf fiğ, tritikale fiğ denemelerinin yanı sıra sade, yulaf ve tritikale yem bezelyesi denemeleri de yapıyoruz.

Hayvancılığın ve etin merkezi olarak değerlendirdiğimiz Kırşehir’de, amacımız kaliteli ve doğru hayvancılığın geliştirilmesidir. Bu alanda çalışmalarımız sürmektedir.” İfadelerini kullandı.