Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Engelsiz Onarım Merkezi Projesi” kapsamında Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bir atölye hazırlamıştı. Proje kapsamında Kırşehir genelinde yaşayan özel gereksinimli vatandaşların arızalanan akülü/aküsüz araçları ücretsiz olarak tamir edilecekti. Proje bir süre önce Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan atölyede hayata geçirildi. Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri uygulamaya getirilen projeye can-ı gönülden destek verdi. Kendilerine iletilen akülü/aküsüz tekerlekli sandalyeleri tamir ederek sahiplerine geri ulaştırdılar. Bu anlamlı proje Kırşehir halkı tarafından takdir edildi.

Bir takdir de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuya ilişkin olarak yaptığı paylaşımda;

Bilim rüzgarı Kırşehir'de esiyor! Bilim rüzgarı Kırşehir'de esiyor!

 “Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde öğrenim gören evlatlarımız okullarında kurdukları “Engelsiz Onarım Merkezleri” ile Kırşehir’deki engelli bireylerimizin akülü/aküsüz araç ve gereçlerinin her türlü bakım ve onarımlarını ücretsiz yaparak gönülleri fethediyor.

Engelleri bir bir aşan öğrencilerimize ve onlara rehber olan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

Elinize, gönlünüze sağlık…” ifadelerini kullandı. Tebrik mesajını gören Kırşehirli gençler mutlu oldu. Kırşehirli gençler, üzerine çalıştıkları bu anlamlı projeye artık daha da özveriyle çalışacaklarını belirttiler.